Барселона е активирал операцията по привличането на Винисиус-джуниър от Фламенго. 16-годишният футболист за пореден път затвърди добрите впечатления, след като се представи изключително силно на шампионата на Южна Америка за 17-годишни, който се проведе в Чили.

Винисиус стана голмайстор на турнира с 5 гола в 7 мача.

Изявите на Винисиус бяха следени лично от техническия секретар на Ла Масия Пеп Сегура, който се убеди в качествата на футболиста.

От Барселона са влезли в контакт със семейството на футболиста и неговите агенти, за да се положат основите на една сделка, която няма да може да се осъществи преди месец юли 2018 г., когато нападателят на Фламенго ще навърши 18 години.

Новият Неймар: Наясно съм за интереса от страна на Барса

Барселона следва много стриктно правилата на ФИФА, за да избегне всякакъв вид санкции.

Барса набеляза новия Неймар

Във Фламенго са абсолютно наясно с потенциала на Винисиус и именно заради това, когато той навърши 16 години подписа професионален договор с бразилския клуб, в който бе записана освобождаваща клауза в размер на 30 милиона евро.

Барса продължава да шпионира новия Неймар

 

От Барселона са наясно, че ще трябва да действат своевременно, тъй като Реал Мадрид също не крие своя интерес към новата перла на бразилския футбол.