Вратарят Клаудио Браво вече на практика не е играч на Барселона. Вместо да проведе възстановителна тренировка с каталунците тази сутрин след мача с Бетис, той беше пуснат да се качи на самолет за Манчестър, където да договори преминаването си в местния Сити. 

От испанския шампион обявиха, че чилиецът е освободен от заниманието на отбора с разрешение на треньорския щаб точно поради тази причина. Така, ако всичко е наред при преговорите, Браво ще стане играч на "гражданите" още в понеделник следобед или най-късно във вторник. 

Все още не е ясно кой ще е заместникът на вратаря на "Камп Ноу", но все по-вероятно е титулярно място да получи германецът Марк-Андре Тер Стеген. Той обаче все още е контузен и няма да се появи на терена преди паузата за националните отбори в началото на септември. Това означава, че следвщаия уикенд на вратата ще е Жорди Масип. 

Иначе Барса има интерес поне към двама вратари, които да са конкуренция на Тер Стеген. Това са Яспер Силесен от Аякс и Диего Алвеш от Валенсия. И за двамата ще трябва да се плаща трансферна сума и ако има сделка, тя трябва да стане факт до края на месеца.