Барселона потвърди чрез един от своите шефове за вече съществуващата договорка, която ще прати техният вратар Клаудио Браво в Манчестър Сити.

Това се случи след днешната победа с 6:2 над Реал Бетис в първия кръг от Примера дивисион, като именно чилийският страж бе титуляр за каталунците. Спортният директор на тима Роберт Фернандес обаче призна, че този мач най-вероятно ще е последният за Браво като футболист на Барса.

„Вече имаме първоначална принципна договорка с Манчестър Сити за Клаудио Браво“, заяви босът. „Това означава, че ще трябва да търсим вратар. Изчакваме развоя на събитията през тази седмица. Когато Клаудио си тръгне, се надявам вече да сме намерили нов вратар.“

29-годишният южноамериканец изкара два много успешни сезона на „Камп Ноу“, като в единия бе с основни заслуги за спечеления требъл с шампионската титла на страната, Купата на Краля и трофея от Шампионската лига. Към него проявяваха интерес още Евертън и Севиля, но беше ясно, че Манчестър Сити е фаворитът за подписа му.