Барселона призна, че родителите на Неймар са получили над 70% от 50-те милиона паунда, платени за трансфера на младия бразилец, посредством притежавана от тях фирма.

Испанският шампион бе принуден да даде подробности за това кой какво е получил от трансфера, след като прокуратурата в Мадрид поиска да бъде започнато разследване за нередности по сделката.

Случаят бе повдигнат от Жорди Касас, претендент за президентския пост в Барселона, който обвини настоящия бос Сандро Росей, че не е разкрил истинската цена на Неймар.

Оказа се, че сумата по трансфера може да достигне 63 милиона паунда, вместо обявените 48.6 милиона. Английският "Телеграф", който обяви тези разкрития, твърди, че 34 милиона паунда са получени лично от семейството на Неймар, като "бонус при подписване". Парите са преведени от Барса на N&N Consultoria Esportiva and Empresarial Ltd - компания, собственост на родителите на бразилеца.

Така Барселона сега е заплашена от съд и от DIS Esporte - инвестиционен фонд, който държеше 40% от правата на Неймар в Сантош. Фирмата е получила само 5.8 милиона от сделката - 40% от оставащата сума, след изваждането на гореспоменатите 34 милиона.

Прокуратурата изиска документацията и от ФИФА, и от Сантош, за да продължи разследването.

От Барселона продължават да твърдят, че не са нарушили никакви закони, и страните, на които са изплатени суми от трансфера на Неймар, трябва да останат конфиденциални.