Президентът на Барселона Сандро Росей има 5 дни на разположение, за да предаде на Върховния съд в Испания пълната документация по трансфера на Неймар от Сантос. Такова бе нареждането на съдията Пабло Рус. Едва когато получи необходимата информация, той ще реши дали да приеме или не искът, подаден от члена на клуба Жорди Касас.

Магистратът не иска единствено договорът на футболиста с клуба за неговите регистрационни права, а също така и финансовите доклади за 2011, 2012 и 2013 година. Рус също така обясни, че случаят е от компетенцията на Върховния съд, тъй като се отнася до предполагаемо престъпление, извършено от испански гражданин – в случая Росей – извън границите на страната.

Касас започна делото, като подаде иск срещу президента на каталунците заради злоупотреба с финансови средства по повод привличането на Неймар. Според него 40 милиона евро от платените общо 57 милиона са били платени на семейството на играча.

От Барселона обясниха, че сумата е платена на „N&N“ (Neymar and Neymar ) - компанията, която е собственост на бащата на футболиста. Според „блаугранас“ едва 17 милиона от трансферната сума е отишла за регистрацията на Неймар.