Част от играчите на Барселона и Реал Сосиедад продължиха „мача“ помежду си от турнира за Купата на краля /1:0 за каталунците в Сан Себастиян/, но вече на полето на социалните мрежи.

В Twitter всичко започна с едно послание на Асиер Ияраменди от Сосиедад, който очевидно не бе доволен от съдийството: „Едно и също още веднъж! Още веднъж...“, написа Ияра.

Сурутуса се присъедини към протестите от баския тим със следния туит, придружен със снимка и текст: „Ужасен контрол, но...знаеш.“ Той бе написан по адрес на една ситуация, в която той не бе в засада, за разлика от четирима свои съотборници, които бяха в пасивна, изскочи зад отбраната, но му бе вдигнат офсайд. При овладяването на топката обаче Сурутуса се провали, което той сам потвърди в коментара си.

Дойде ред и на някой от Барса да се намеси в дискусията и това бе Иван Ракитич. Той написа: „Не знам за какво се оплаква Ияра. Имаше още някоя дузпа в мача. Понякога е по-добре да оставиш телефона си на мира...“, написа хърватинът.

„Не знам дали не е по-добре да се погледне първо в своя двор. Не е ли по-добре да се каже същото на някой съотборник, който говори много повече от Ияра, както в Twitter, така и извън него“, направи реконтра от своя страна друг футболист на Реал Сосиедад – Раул Навас. Репликата му бе очевидно насочена към известния с медийните си изяви Жерар Пике.

Този път обаче Пике остана безмълвен.