Барселона спечели с минималното 1:0 при гостуването на Реал Сосиедад на „Аноета“ в първия четвъртфинален мач за Купата на Краля и взе добър аванс преди реванша на „Камп Ноу“, който е през следващата седмица. Единственото попадение в срещата отбеляза Неймар от дузпа в 21-та минута.

Неймар отправи хубав удар от средно разстояние в 11-та минута, но Херонимо Руи успя да спаси без особени проблеми.

Съдията Гонсалес свири дузпа за Барселона в 20-та минута за нарушение на Елустондо срещу Неймар. Наказателният удар бе реализиран от бразилеца в 21-та минута, след като изпрати топката в десния ъгъл, а Руи се хвърли в другия.

Реал Сосиедад бе близо до това да изравни резултата в 37-та минута, когато Карлос Вела комбинира с Асиер Ияраменди, който стреля, но топката премина встрани от вратата на Яспер Силесен.

Андрес Иниеста получи разтежение и бе сменен на полувремето на Андре Гомеш. 

Второто полувреме започна с много сериозен пропуск на Неймар пред вратата на домакините.

Неймар направи нов сериозен пропуск в 57-та минута, когато получи отличен пас от Меси, но се замота и пропусна да реализира.

Съдията подмина две доста спорни ситуации за дузпа в наказателното поле на Реал Сосиедад в 64-та минута. Освен това Гонсалес показа жълт картон на Неймар за симулация. Руи първо не игра с топката, а имаше съприкосновение с Луис Суарес, а след това откровено препъна Неймар. Арбитърът прецени, че няма основание да свири дузпа в нито една от двете ситуации.

Лионел Меси стреля от фаул в 78-та минута, но над напречната греда.

Барселона има аванс от един гол преди реванша на „Камп Ноу“.