Атлетико Мадрид доказа за пореден път, че е корав тим и ще се бори до последно за титлата. „Дюшекчиите“ надвиха трудно с 1:0 в Билбао друг корав отбор – Атлетик, и остават плътно закачени зад Барса – втори със същите 79 точки, но по-лоши показатели в преките двубои с каталунците.

В 38-ата минута Антоан Гризман показа отличната си техника и центрира фалцово към главата на Фернандо Торес и той вкара за 0:1.

Баските взеха инициативата, но имаха срещу себе си един отбор, който умее отлично да се отбранява.

В края столичани имаха на два пъти възможност да покачат резултата при опасни контри, но и 1:0 им стигна.

Валенсия продължи доброто си настроение от победата над Барселона като гост в миналия кръг и сега „прилепите“ унищожиха гостуващия Ейбар с 4:0. Пако Алкасер записа хеттрик, след като бе точен в 10-ата, 28-ата и 40-ата минута. Жоао Кансело добави още един в 56-ата минута.

Севиля не успя да преодолее като гост Хихон, въпреки че поведе рано чрез Ибора в 8-ата минута. После Криховяк си вкара автогол в 22-ата минута и при това 1:1 мачът бе на път да приключи. Тогава обаче Лопес донесе победата за Хихон в добавеното време – 2:1.

В същата 91-а минута Рика донесе хикс за Малага – 1:1, след като андалусийците губеха до последно от Райо Валекано с гола на Баена в 62-ата минута.

34 кръг, резултати:

Депортиво – Барселона 0:8

Атлетик Б – Атлетико М 0:1

Хихон – Севиля 2:1

Малага – Райо Валекано 1:1

Валенсия – Ейбар 4:0