Въпреки направената треньорска рокада Атлетико Мадрид продължи черната серия, в която се намира и изпусна да победи Майорка като домакин и двата отбора завършиха 1:1 в мач от осмия кръг на Примера дивисион.

Мачът започна много добре за домакините, които получиха право да изпълнят дузпа в 26-та минута, когато Хосеми игра с ръка в наказателното поле и съдията Мунис Фернандес показа бялата точка и изгони с втори жълт картон футболиста на гостите. Наказателният удар обаче бе пропилян от Диего Форлан, който стреля в аут.

Домакините продължиха да диктуват играта на терена, но не успяха да стигнат до гол във вратата на съперника.

Началото на второто полувреме отново бе много обещаващо за Атлетико Мадрид, като в 51-та минута Рамис игра с ръка в наказателното поле на Майорка и съдията отново даде дузпа в полза на „дюшекчиите” и изгони играча на гостите с втори жълт картон.

Форлан отново застана зад топката, но този път бе точен в 52-та минута, след като направи безпомощен Ауате.

Футболистите на Атлетико Мадрид продължиха да създават опасностите пред вратата на Майорка, но пропуските на Симао, Форлан, Агуеро и Рейес струваха скъпо на „дюшекчиите”.

В 90-та минута гостите от Майорка успяха да изравнят резултата, след като Борха Валеро изравни резултата след груба грешка на Де Хеа.

Така след осмия кръг Атлетико Мадрид продължава да се намира на четиринадесето място с актив от едва седем точки след първите осем кръга. „Дюшекчиите” имат едва една победа. Майорка е на пета позиция с 14 точки.