Атлетик Билбао прекъсна черната си серия от три мача без победа. Баските надделяха с 3:1 над Валенсия в един от интересните мачове на седмия кръг в Примера дивисион и се отдръпна малко от опасната зона. 

Аймерик Лапорт, Микаел Сусаета и Ариц Адурис отбелязаха за домакините на "Сан Мамес", които сътвориха пълен обрат след откриващото попадение на Дани Парехо, което обаче беше всичко хубаво за Валенсия в този мач. 

Иначе гостите започнаха по-активно този мач и имаха първи шанс да открият. В 16-та минута Софиан Фегули направи прекрасна солова акция и стреля опасно от близка дистанция, но вратарят Горка Ираисос беше на мястото си и спаси. 

В 20-та минута Валенсия поведе в резултата. Тогава Дани Парехо изстреля истинско торпедо от 26 метра от пряк свободен удар и този път Ираисос нямаше какво да направи - 1:0 за гостите. 

Но радостта им не трая особено дълго. В 34-та минута Аймерик Лапорт с глава от близка дистанция след корнер изравни резултата и в крайна сметка при това статукво дойде и почивката. 

Веднага след подновяването на играта Софиан Фегули можеше да даде отново преднина на тима си, но пропусна, а след това след негов пас и Алваро Негредо не можа да се разпише. И това беше наказано от домакините в 60-та минута. 

Тогава Микаел Сусаета получи хубав пас от Ариц Адурис в наказателното поле и с прецизно изпълнение преодоля за втори път вратаря на Валенсия с удар в долния десен ъгъл на вратата и баските поведоха с 2:1. 

Интригата на практика приключи девет минути след това. Тогава вездесъщият голмайстор на Атлетик Адурис получи страхотна топка от Раул Гарсия в наказателното поле, а от такава позиция той не прощава - 3:1. 

До края повече попадения не паднаха и публиката на "Сан Мамес" най-после можеше да се зарадва с трите точки. Така Атлетик вече има 7 точки в актива си и изплува над чертата. Валенсия е с 9 на 9-та позиция и изглежда сериозно зацикли.