Атлетик Билбао и Майорка се класираха за полуфинал в турнира за Купата на краля в Испания. В реваншите днес двата тима постигнаха напълно достатъчни резултати, за да продължат сред най-добрите четири.

Майорка завърши 0:0 като гост на Бетис, но успехът с 1:0 в първия мач се оказа решаващ за крайния изход от сблъсъка. Нулевото равенство в Севиля бе съвсем логично, тъй като домакините изпитват сериозни трудности в последно време, не само да вземат победа, но и да отбележат гол. Майорка от своя страна влезе в мача след страхотната победа над Валенсия за първенство през уикенда и запази равенството днес със самочувствие.

Двубоят въпреки всичко не бе затворен, напротив, имаше атаки и в двете посоки, като Майорка съвсем логично залагаше повече на контраатаки. Фернандо Варела и Уебо имаха шанс дори да донесат победата на островитяните, докато единствената заплаха за вратата на гостите бе Серхио Гарсия.

Спортинг Хихон загуби от Атлетик Билбао с 1:2 и след нулевото равенство в първия мач, баските се класираха на полуфинал. Хихон определено е в добра форма напоследък, но се предаде пред амбицията на по-опитния съперник. И двата тима излязоха в атакуващи формации, като това се оказа по-успешна тактика за домакините. Още в първата минута Кармело изведе Спортинг напред в резултата, с което гарантира поне, че няма да има продължения в срещата.

За нещастие на тима от Хихон, той не успя да се оттегли на почивка с гол преднина, тъй като в 42-та минута халфът на Атлетик Иван Габилондо изравни резултата.

Така през второто полувреме всичко започна отначало. Давид Лопес обаче бързо даде нов развой на интригата, като я сведе до минимум с попадението си за 1:2 в 51-та минута. До края на мача гостите вече хвърляха повече усилия да се отбраняват, което до голяма степен им се удаваше. Спортинг не съумя да изравни и вече да търси победата, с което прати Атлетик Билбао на полуфинал.

Утре ще станат ясни и другите два полуфиналисти за Купата на краля, от двойките Барселона – Еспаньол (0:0 от първия мач) и Севиля – Валенсия (2:3 от първия мач).