Шефовете на отбора от Примера дивисион Атлетик Билбао ще се опитат да си върнат две от бившите звезди на баския клуб, а именно защитникът Асиер дел Орно и нападателят Санти Ескеро.

Ескеро почти сигурно ще се завърне на „Сан Мамес” от следващия сезон, тъй като от Барселона обявиха, че няма да разчитат на него. Той ще струва около 1,5-2 милиона евро на „червено-белите”. Освен Атлетик, Еспаньол и Осасуна също се интересуват от футболиста.

Положението с Асиер дел Орно е по-трудно за разрешаване, тъй като той има договор за още две години с „прилепите”, които ще се разделят с бранителя за не по-малко от 5 милиона евро. Все пак Дел Орно не е от любимците на старши треньора Кике Санчес Флорес и може да бъде продаден. Затова ще помогне и отстраняването на Амедео Карбони от поста спортен директор в клуба, тъй като италианецът беше главният покровител на Дел Орно.

В същото време Атлетик направи първата си покупка за летния трансферен прозорец. Давид Лопес се очаква да премине медицински прегледи и утре да подпише договор за следващите четири сезона.