Атлетик (Билбао) се наложи с 3:1 над гостуващия Майорка в среща от 32-ия кръг на Примера дивисион. Баските събраха 45 точки в мача, като се доближи на 2 от Реал Сосиедад, който заема последната квота за Лига Европа.

Гостите от курортния остров на практика се простиха с елита, тъй като остават с 26 точки в зоната на изпадащите, с 6 по-малко от Ейбар, който има и един мач в ръката си в битката за оцеляване.

В 16-ата минута домакините спечелиха доста спорна дузпа, след като Антонио Раило при опита си да се върне в защитата препъна Раул Гарсия. Потърпевшият реализира наказателния удар и изведе своите своите. В 24-ата минута Атлетик поведе с 2:0, като се разписа Оскар Сансет. Домакините разиграха триково корнер, Унай Лопес вкара топката в пеналта, откъдето Сансет я прати в мрежата.

Също толкова спорна дузпа получиха и гостите в 70-ата минута, която беше вкарана от Анте Будимир. Майорка се опита да вкара втори гол и да грабне точката, но Микел Весга проби от ляво и подаде идеално на празна врата на Асиер Виялибре, който прати топката в мрежата за 3:1.