Марко Асенсио, който сериозно е спряган за напускане на Реал Мадрид през следващия сезон, отговори на въпрос за интереса към него от страна на Барселона. Крилото на кралския клуб не е подновил договора си, който изтича през лятото на 2023-та година и почти сигурно ще стане свободен агент тогава.

“Честно казано, не знам дали Барса ме иска. Дали изключвам възможността да играя за този клуб? Никога не съм мислил за това. Има много слухове по темата, което е нормално. След 7 месеца мога да стана футболист на всеки клуб. На този етап не мога да дам конкретен отговор за Барселона”, заяви Асенсио в интервю за El Partidazo de la Cope. 

26-годишният испански национал е обвързан с "лос бланкос" до края на настоящия сезон. Според някои информации от Реал не са му предложили нов договор, но според други самият той е отказал да преподпише и затова президентът Флорентино Перес е препоръчал на наставника Карло Анчелоти да го пуска колкото се може по-рядко в игра.

В този сезон Асенсио има само две появи за Реал Мадрид в Ла Лига, и то от скамейката, като общо е играл малко над 10 минути. В шампионска лига той се появи също два пъти като резерва и дори отбеляза гол при победата на Реал Мадрид над Лайпциг с 2:0.