Испанските издания, приближени до Реал Мадрид, макар и засега под сурдинка, вече започват да критикуват треньора-звезда на отбора Жозе Моуриньо. В един от коментарите си след нулевото равенство с новака Леванте, с уточнението, че става дума за градивна критика, авторът Томас Ронсеро хвърля някои истини в очите на португалеца.

Веднага се припомня баланса на Моуриньо в Примера до момента и се сравнява с този на бившия треньор Пелегрини след петте начални кръга в първенството през миналия сезон. Тогава Реал започна с 5 победи: 3:2 над Депортиво, 3:0 срещу Еспаньол, 5:0 над Херес, 2:0 срещу Виляреал и 3:0 срещу Тенерифе. А това прави 15 пълни точки и голова разлика 16:2.

„Ас” сравнява резултатите на Пелегрини с тези на Моуриньо в рамките на 5 кръга: 4 точки по-малко и само 6 отбелязани гола във вратите на съперниците. „Трябва да му припомним на Моуриньо, че Реал не е Интер, за който равенството 0:0 е „социално добре прието”, пише в коментара на „Ас”. Феновете на Реал предпочитат 3:3 с героични изяви на Касияс, а в нападение с много голове, греди и положения, с които да се показва, че футболът е игра, създадена да носи радост. Вместо това ни поднасят нулеви ремита срещу Майорка и Леванте. Тренер, разбери, че културата на Мадрид не търпи предвидимия и планиран футбол”, предупреждава Моуриньо коментарът на „Ас”.