Реал Мадрид не успя да победи Леванте като гост и завърши 0:0 в среща от петия кръг на Примера дивисион. Така след победата на Валенсия по-рано през деня, и мачовете на преследвачите, които тепърва предстоят, „белите” сдадоха първото място в класирането, а нищо чудно да се озоват извън Топ 4 след този уикенд.

Под сърдития поглед на Жозе Моуриньо, Реал създаваше достатъчно положения, но не успяваше да реализира, а защитата на Леванте не направи никакви грешки, които да позволят лесно попадение.

Почти всички играчи от Мадрид опитаха късмета си срещу стража на домакините Рейна, но ударите на Гонсало Игуаин, Кристиано Роналдо и компания летяха почти винаги покрай рамката. Леванте почти не поглеждаше към вратата на Икер Касияс, и си личеше от първата минута, че е с идеята да се брани докрай срещу именития си противник.

Тактиката на Леванте успя, и всички ядове на „белите” не бяха достатъчни, за да се стигне до поне едно попадение, което да донесе три важни точки за Реал.

Това е второ нулево реми за мадридчани в Примера дивисион, след като момчетата на Жозе Моуриньо стартираха в шампионата именно с мач без попадения.