Реал Мадрид успя да победи Севиля с 2:1 в сряда вечер, с които дръпна с 4 точки пред Барселона в Примера дивисион. Мачът обаче даде свидни жертви, след като Хамес Родригес и Серхио Рамос напуснаха терена контузени и са аут за предстоящото дерби с Атлетико Мадрид. Марсело пък ще пропусне мача заради наказание, което намалява допълнително опциите пред Карло Анчелоти за битката с "дюшекчиите".

Италианецът все пак се съсредоточи върху позитивното, което според него е завръщането на Кристиано Роналдо в игра. Португалецът пропусна последните 2 двубоя заради червения си картон срещу Кордоба.

"Завръщането на Кристиано Роналдо е важно за нас. Това е много добра новина. Спечелихме два мача без него, но със сигурност ще ни помогне срещу Атлетико."

"Ще обжалваме жълтия картон на Марсело, защото нямаше фаул срещу Витоло, но Фабио Коентрао тренира тази сутрин и е на разположение за дербито."

"Ще имаме по-малко опит без Пепе и Серхио Рамос, но имаме ентусиазма на Начо и Рафаел Варан."

Анчелоти е доволен и от представянето на Хесе, който вкара втория гол за Реал, влизайки като резерва на Хамес. "Видяхме Хесе Родригес, който гедахме миналата година. Той работи много здраво, за да се възстанови от миналогодишната си контузия и представянето му бе много добро. Той бе важен в атака, помогна в защита и вкара. Завършен мач."