Преотстъпеният от Манчестър Юнайтед на Реал Мадрид мексикански нападател Хавиер Ернандес може да е дълбока резерва на "Сантяго Бернабеу", но наставникът Карло Анчелоти твърди, че има нужда от него. 

Бившият съотборник на Димитър Бербатов на "Олд Трафорд" се появява твърде епизодично на терена и няма особен принос за представянето на "белите". Затова се заговори, че може да отиде в Лацио през вече затворилия трансферен прозорец. 

Все пак Чичарито остана в Мадрид, а Анчелоти обяви, че ще му даде шансове до края на сезона, но не уточни колко минути ще го използва и в кои турнири. Самият играч също е уверил, че ще се бори за повече игрово време.

"Хавиер остана при нас и не го продадохме, защото имаме нужда от него. Определено смятам да го използвам и да му давам шансове, но само не знам колко минути ще се нуждая от него до края на сезона."

"Говорихме си с него, той ме увери, че е щастлив тук и ще се старае да даде всичко от себе си. Той е страхотен професионалист и аз съм му благодарен за усилията", сподели Анчелоти пред испанските медии.