Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти смята, че отпадането на неговия тим от турнира за Купата на краля ще се отрази благотворно на тимa за Шампионската лига. „Белият балет“ записа 2:2 в реванша на „Сантяго Барнабеу“, а Атлетико Мадрид продължава напред след общ резултат от 4:2.

„Трябва да си дадем ясна сметка за този мач и грешките, които направихме“, сподели Карло Анчелоти пред AS, който обяви, че е доволен от първите 60 минути на своя тим.

„Щастлив съм от показаното през първото полувреме. Играхме много добре. Сега имаме три седмици за подготовка за Шампионската лига и сигурно това е добре за отбора“, коментира още наставникът.

„Направихме грешки, които обикновено не допускаме, особено при изнасянето на топката от защитата. Не съм смятал, че можем да правим подобни грешки. Смятах, че можем да се върнем, дори и след като вкараха първия гол, защото играехме добре. Реагирахме както трябва“, допълни Анчелоти.

„Трудно се играе през центъра срещу Атлетико“, каза още наставникът след мача, който похвали публиката на „Сантяго Бернабеу“.