Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че отборът има само 90 минути, за да реагира и трябва да играе на голяма интензивност, а футболистите му да покажат хладен ум.

„Имаме само 90 минути и трябва да демонстрираме много силна игра. Трябва да играем със самочувствие. Изправяме се срещу отбора с най-добре организирана защита в Европа и трябва да подходим много точно“, сподели Анчелоти.

„Да, би било много хубаво Роналдо и Меси да играят заедно в един и същ отбор. Само, че Кристиано е знамето на Мадрид, а Меси на Барселона, така че е трудно постижимо. Би било хубаво един отбор да разполага и с двата отбора“, добави италианецът.

„Хесе е в състояние да играе. За Кристиано индивидуалните награди са мотивация. Той от утре започва да работи по спечелването на четвъртата Златна топка“, продължи треньорът на Реал Мадрид.

„Ние трябва да вкарваме голове срещу Атлетико и да не бързаме. Атлетико е много силен отбор. Харесват ми Миранда, Коке, Хуанфран, Торес.“

„Връзката между Бейл и Роналдо е много добра. Ние си направихме само една снимка със Златната топка. Не сме имали други празненства.“

„Барселона игра много силно срещу Атлетико Мадрид. През първото полувреме каталунците играха с голям интензитет. Но това е друг мач.“

„Ние няма да променим стила си на игра. Отново ще бъдем максимално агресивни. Не смятам да правя промени в атака“, каза още Карло Анчелоти.