Бившият играч на Барселона Гилермо Амор, който вчера претърпя тежка катастрофа, вече е стабилизиран и показва „задоволително подобрение”. Амор се блъсна на магистралата от Валенсия към Барселона и бе откаран в болница в Тарагона. В момента Амор е под влиянието на болкоуспокояващи и диша на апарат, а лекарите отказват да дадат дългосрочна прогноза.

През нощта на събота срещу неделя Ленд Роувър-ът на Амор се сблъска с друга кола на магистрала АР-7 в 2:20 часа и той едва бил изваден от пожарникарите. Амор се връщал от Валенсия, където бе коментатор на мача на местните „прилепи” срещу Барселона за телевизионния канал Телесинко.

През последните четири години Гилермо Амор извършва различни дейности в Барселона, като една от тях бе директор на спортния комплекс „Сан Жоан Деспи”, но клубът не поднови договора му за настоящия сезон.

Амор си остава един от най-уважаваните футболисти на Барселона, част от т.нар. Dream Team, воден от Йохан Кройф. Амор има 550 мача за „каталунците”, в които е вкарал 89 попадения. Във визитката му са пет титли, три купи на Испания, Шампионската лига и др.

Кариерата на Гилермо Амор на „Ноу Камп” приключи през 1998 година, след което той игра за Фиорентина (1998-00), Виляреал (2000-02) и шотландския Ливингстън (2003).