Бившият футболист на Барселона Гилермо Амор стана жертва на автомобилна катастрофа тази нощ. Неговият Ленд Роувър се сблъскал с друга кола на магистрала АР-7 в 2:20 часа и Амор едва бил изваден от пожарникарите. Животът му все още е в опасност, той се намира в болница в Тарагона.

Амор се връщал от Валенсия, където бе коментатор на мача на местните „прилепи” срещу Барселона за телевизионния канал Телесинко.

40-годишният бивш играч получил първа помощ в болница L''Ametlla, след което бил откаран до Verge de la Cinta de Tortosa, където до 5 сутринта бил опериран. В момента Амор остава в интензивното отделение на клиниката.

През последните четири години Гилермо Амор извършва различни дейности в Барселона, като една от тях бе директор на спортния комплекс „Сан Жоан Деспи”, но клубът не поднови договора му за настоящия сезон.

Амор си остава един от най-уважаваните футболисти на Барселона, част от т.нар. Dream Team, воден от Йохан Кройф. Амор има 550 мача за „каталунците”, в които е вкарал 89 попадения. Във визитката му са пет титли, три купи на Испания, Шампионската лига и др.

Кариерата на Гилермо Амор на „Ноу Камп” приключи през 1998 година, след което той игра за Фиорентина (1998-00), Виляреал (2000-02) и шотландския Ливингстън (2003).