Сагата около бъдещето на Дани Алвеш в Барселона продължава. Малко след като заяви, че би бил щастлив да играе за Милан, сега бразилецът се врече на феновете на каталунците и обяви, че все още не знае дали напуска. 

Той има договор с "блаугранас" само до 30 юни и след това става свободен агент. Десният защитник отказа три оферти на ръководството, а нова такава не се задава на хоризонта и затова по-скоро изглежда, че ще напусне. 

Алвеш твърди, че обича клуба и винаги ще бъде негов фен. Той говори пред стотиците хиляди фенове на Барса, които празнуваха трофея от Шампионската лига и требъла. Докато държеше микрофона, бразилецът се разплака. 

"Не знам какво ще се случи с договора ми и къде ще е бъдещето ми. Още нищо не е решено. Тук съм щастлив, много съм щастлив. Но дори и да не остана, знайте, че сърцето ми е тук. Всякога бих се върнал и бих бил един от феновете."

"Затова искам да благодаря на всички вас, които ме подкрепяхте, на съотборниците ми, които бяха винаги до мен, както и на всички от щаба за щастливите емоции, които ми подарихте. Обичам ви", сподели емоционално през сълзи 32-годишният бразилец.