Победителят от двубоя Барселона - Милан ще достигне до финала в Шампионската лига, сигурен е треньорът на росонерите Масимилиано Алегри.

Италианският тим, който има седем купи в ШЛ и предхождащия го турнир за КЕШ, завърши при нулево равенство като домакин на каталунците в първия четвъртфинал.

Тази вечер е втората среща между двата отбора, като отборът на Барселона е устремен към трета титла на Европа в последните четири години.

„Това е определящ и много важен мач за целия турнир, тъй като е между двата най-силни отбора от останалите на този етап осем. Който спечели този мач, най-вероятно ще стигне до финала в Мюнхен“, заяви още треньорът на Милан.

Иначе следващият съперник на победителя от тази двойка ще бъде определен между Челси и Бенфика, но нито един от тези съперници не плаши Алегри.

Барселона е във фантастична форма и футболистите го демонстрираха през уикенда срещу Атлитик Билбао. Трябва да играем много по-добре, за да се класираме, допълни треньорът на росонерите.

Въпреки че има проблеми в гърба, Алешандре Пато е включен в групата за мача и пристигна в Каталуня. Той има добри спомени от мачовете с Барселона, тъй като в груповата фаза се разписа в мача през септември. Бразилецът е извън състава от месец, но сега може и да се появи на терена.