Севиля записа пета поредна грешна стъпка в испанската Ла Лига, след като допусна загуба от 0:1  от опашкаря Алавес в мача от 19-ия кръг на първенството. Севилци бяха надиграни от съперника си и допуснаха гол във вратата си в 52-ата минута на срещата. Точен за домакините бе Ману Гарсия, чието попадение измъкна Алавес от зоната на изпадащите. Домакините завършиха двубоя с човек по-малко, след като Робен Дуарте бе изгонен за втори жълт и съответно червен картон в 83-ата минута.

Севиля изпусна шанса си да се изравни по точки с Реал Мадрид, който в момента има на сметката си 32. Така андалусийци остават на 6-ата позиция с 29 точки, а Алавес е 17-и с 18.

В 22-ата минута Алфонсо се отличи с хубав пробив. Футболистът на домакините се озова сам срещу вратаря на севилци Серхио Рико, нагласи си топката и стреля. Стражът на гостите обаче се хвърли смело, за да отрази удара.

Две минути преди края на редовните 45 минути Джон Гуидети пропусна страхотна възможност да открие резултата. Той пое прецизно подаване в наказателното поле и шутира, но на сантиметри от лявата греда.

В 52-ата минута непрекъснатите атаки на домакините дадоха резултат. Мунир Ел Хадади изпрати прецизно високо центриране в наказателното поле. Там Ману Гарсия достигна първи  топката и с бърз шут прати топката във вратата на андалусийци.

Малко недостигна на Алавес да поведе с 2:0 над съперника си и до някъде да сложи точка на спора в мача. В 66-ата минута Джон Гуидети получи подаване на границата на наказателното поле и стреля. Топката обаче премина на сантиметри встрани от лявата греда.

В 82-ата минута Гуидо Писаро пропусна може би  най-доброто положение за Севиля в двубоя. Аржентинският халф си освободи пространство в наказателното поле и отправи удар, преминал малко встрани от дясната греда.

В 83-ата минута Робен Дуарте остави тима си с човек по-малко на терена, след като извърши нарушение срещу Евер Банега в опит да прекрати опасна атака на гостите. Главният рефер не се поколеба да му покаже втори жълт и съответно червен картон.

Малко недостигна на Севиля да изравни резултата в самия край. В 86-ата минута Висам Бен Йедер стреля директно от пряк свободен удар, но малко встрани от дясната греда.