Отборът на Алавес записа трета поредна победа в испанската Ла Лига. В мача от 15-ия кръг момчетата на Абелардо подчиниха Лас Палмас с 2:0. Головете реализираха Ибай Гомес и Мунир Ел Хадиди.

В класирането и двата състава са в опасаната зона на изпадащите. Алавес обаче излезе над Лас Палмас, 18-и с 12 точки. „Жълтите“ са позиция назад с 10.

Алавес имаше по-чистите положения през първата част. Още в петата минута Алфонсо овладя подаване, измъкна се от отбраната, след което шутира, но ударът му премина на сантиметри покрай вратата.

В 21-ата минута домакините пропиляха нов огромен шанс. Мунир Ел Хадиди пое много хубав пас, стеля, но встрани от левия стълб. Две минути след това Алавес проведе страхотна атака. Последва изстрел от границата на пеналта отляво, стражът Раул се хвърли в левия си ъгъл и изби. Злощастно за него топката попадна в Ибай, който го матира за 1:0.

Набезите на Алавес към вратата на Лас Палмас не стихнаха и в 36-ата минута Крул Раул трябваше да се намесва авторитетно. Ибай отново реши да се пробва с прецизен удар, но в тази ситуация стражът не позволи топката да мине голлинията.

През втората част домакините потърсиха второ попадение. Мунир Ел Хадиди засече центриране отляво на Алфонсо от аутлинията и покачи на 2:0.

Нова чудесна възможност се разкри пред Алавес в 65-ата минута. Алексис удари греда при мощен шут от границата на пеналта.

До края на срещата момчетата на Абелардо спретнаха още три отлични атаки, завършили с добре насочени изстрели на Гиермо Марипан, Мунир Ел Хадиди и Кристиан Сантос. И в трите ситуации обаче Раул реагира добре и се намеси своевременно.