Агентът на Икер Касияс – Сантос Маркес обвини президента на Реал Мадрид, че е дискраминационно настроен към тъмнокожите футболисти. Той заяви, че именно тази е причината за продажбите на Клод Макелеле и Самуел Ето'о преди години.

Относно Макелеле историята добре помни как през 2003 година Перес отказа да му предложи по-висока заплата, тъй като по него мнение френският национал не умеел да подава напред. Ето'о пък записа едва 3 мача за Реал, преди да бъде засилен в Майорка, където блесна и си спечели трансфер в Барселона.

По онова време Маркес представяше и двамата футболисти, поради което е имал конфликт с боса на „лос бланкос“. „При Макелеле ставаше въпрос за липса на уважение“, коментира той.

„Флорентино не харесва тъмнокожи играчи. Той не е расист, но просто не харесва такива хора.“

„Аз се борих с него и за Ето'о. Самуел беше част от Лос Галактикос колкото и Луиш Фиго. Той си тръгна заради цвета на кожата си.“

„Отборът знае добре кои са любимците на Перес, същото важи и за треньора. Единственият сблъсък, който Флорентино имаше с Карло Анчелоти, беше заради Бейл. Той си мисли, че Гарет е най-добрият в света. Него не го интересува как се отнася с носителя на Златната топка (Кристиано Роналдо – б.р.), който е в състава му. Бейл ще играе там, където си хареса. Другият такъв е Карим Бензема. Перес разкара Игуаин, Ди Мария, Висенте дел Боске... Никой от тях не беше чак толкова лош. Дел Боске спечели всичко, което можеше да се спечели, но му се случи същото, което и на мен – понеже не изглеждаме достатъчно добре. Така че Флорентино доведе хубавеца Карлош Кейрош, който почти съсипа отбора“, добави Маркес.