Скандални подробности за раздялата на Икер Касияс с Реал Мадрид разкри неговата майка Мари Кармен в интервю за "Ел Мундо Депортиво". Според нея, синът ѝ е бил накаран да си тръгне от президента на "белите" Флорентино Перес. 

Сега ветеранът продължава кариерата си в Порто, където ще остане в следващите поне две години. Но според нея "драконите" са прекалено малък клуб за визитката на сина ѝ и дори сподели, че не би имала нищо против той да отиде в Барселона. 

"От доста години го гледах как страда. Върху него имаше стоварено огромно психологическо напрежение, защото Флорентино Перес го третираше различно от другите. Той искаше да го изгони и успя, въпреки че Икер искаше да завърши кариерата си в Реал."

"Сега отива в Порто, но това е треторазреден отбор за неговата визитка. Не може световен шампион да приключва с футбола в Порто. Той можеше да отиде, където поиска. Дори и в Барселона да беше отишъл, нямаше да е грешка, защото там поне са джентълмени", сподели в изповедта си майката на Касияс. 

Днес сутринта клубът обяви официално раздялата си с един от символите в последните години. В същото време, днес се очаква да даде прощалната си пресконференция, но едва ли на нея ще говори за отношенията си с Перес.