Отборът на Атлетик Билбао се наложи с 2:0 при гостуването си на Леванте в мача от 21-я кръг на Ла Лига. Двубоят бе сравнително равностоен през първото полувреме, а през вторите 45 минути играите на Билбао имаха значителен превес. И двата гола за успеха на баските бяха дело на Ариц Адурис, който бе точен в 48-ата и в 90-ата минута.

Първата по-сериозна опасност в мача дойде в 12-ата минута и бе в полза на Атлетик. Икер Муняин направи чудесен пробив, но не успя да стигне до гол. Последваха минути на поделено владение на топката, а опасни положения липсваха и пред двете врати. Така всичко по-интересно се случи през вторите 45 минути.

След почивката зрителите станаха свидетели на доста повече интригуващи ситуации, а в 48-ата минута и равенството бе променено. Ариц Адурис завърши атака на баските по перфектен начин с хубав удар за 1:0. Малко сед това, в 53-ата минута, Муняин отново се озова в центра на събитията, но пак не успя да се разпише.

Хорди Ексуметра можеше да изравни в 76-ата минута, но без успех, а в последната минута на редовното време Адурис удвои авана на тима си и записа втори гол в сметката си – 2:0.

В класирането Атлетик е 11-и с 23 точки, а Леванте е последен, 20-и, с 16.