След като по-рано в събота Валенсия победи у дома Еспаньол с гол в 93-ата минута, същото направи и Атлетико Мадрид, който на свой терен се наложи с 2:1 над Севиля в късната среща от Примера дивисион.

Гостите поведоха на стадион Висенте Калдерон минута преди почивката. Пероти центира от ъглов удар и Ренато с глава прати топката в горния ъгъл на вратата на Серхио Асенхо.

Севиля си вкара автогол в 48-ата минута, когато Ивица Драгутинович прати топката в собствената си мрежа след атака на Диего Форлан, като това бе началото на неприятностите за тима на Маноло Хименес.

Алдо Душер бе изгонен в средата на второто полувреме, след като получи два жълти картона в рамките на само седем минути, а Атлетико стигна до успеха в заветната 93-ата минута. Шимао центрира от опасен пряк свободен удар и Антонио Лопес направи безпомощен вратаря Андрес Палоп.

Домакините играха без звездата си Серхио Агуеро, а Севиля бе без двамата си най-добри нападатели - Фредерик Кануте и Луис Фабиано.

С този успех дюшекчиите на Кике Санчес Флорес скочиха на 15-о на 11-о място, като се отдалечиха на пет точки от зоната на изпадащите. Севиля пък се смъкна на четвърта позиция за сметка на Валенсия.