Без суперзвездата си Лионел Меси Барселона не успя да победи на свой терен Виляреал в първия си мач за 2010 година.

 

Двубоят от 16-ия кръг на Примера дивисион завърши при равенство 1:1, а Меси не игра, тъй като получи по-голяма почивка от наставника Хосеп Гуардиола.

 

В отсъствието на аржентинеца, като титуляр започна Педро Родригес, който не подведе и откри резултата на Камп Ноу в седмата минута, след като довкара ударилата се в гредата топка след изстрел на Тиери Анри.

 

Въпреки ранния гол жълтата подводница не свали гарда и показа добра игра в каталунската столица. Усилията на Виляреал бяха възнаградени в 51-ата минута. Удар на Нилмар бе блокира, кълбото стигна до Кани, който намери Давид Фустер на отлична позиция и той изравни.

 

В 81-ата Златан Ибрахимович не успя да се разпише, а три минути преди края Джузепе Роси можеше да донесе успех на гостите, но Виктор Валдес и Карлес Пуйол запазиха едната точка за Барса.

 

Носителите на всичките 6 трофея за 2009 година, които бяха показани на Камп Ноу преди двубоя, остават начело в Ла Лига с 40 точки, но могат да бъдат застигнати от Реал Мадрид, който е с 37 и има мач с Осасуна.