Шампионът на Италия Интер записа безпроблемна победа с 3:1 при гостуването си на Болоня в мач от 13-тия кръг в Серия А и по този начин увеличи преднина си на върха в класирането на 8 точки.

„Нерадзурите” поведоха в резултата в 22-та минута, когато Диего Милито засече от близко разстояние центриране на Майкон.

Още в ответната атака обаче Болоня изравни. Адаилтон опита дълъг пас, който прехвърли отбраната на Интер и стигна до Салайета, който без проблеми вкара за 1:1.

Равенството се задържа до края на първата част, когато Марио Балотели даде нова преднина на своя отбор, след като засече с глава ново центриране на Майкон.

Точка на спора сложи Естебан Камбиасо в 72-та минута, когато оползотвори великолепна комбинация с Диего Милито. Бившият футболист на Реал Мадрид подаде към своя сънародник, който задържа отлично топката и изчака Камбиасо, който нахлу в предни позиции и получи топката, след което стреля безпощадно в близкия ъгъл за 3:1.

В самия край на мача Майкон си изкара абсолютно ненужен червен картон за реплики срещу съдиите на мача и така ще пропусне следващия мач на отбора си в Серия А.

Във временното класиране Интер води с 8 точки пред Ювентус, който утре е домакин на Удинезе. Болоня е на 15-та позиция с 12 точки.