Отмар Хитцфлед разкри, че е получил предложение да поеме националния тим на Швейцария, като специалистът сподели още, че сериозно обмисля, дали да не смени попрището, особено след критиката отправена към него от страна на борда на директорите на Байерн Мюнхен.

Очаква се 58-годишният наставник на реши бъдещето си през януари като самият той не успя да скрие ентусиазма да застане начело на швейцарската представителна гарнитура.

Въпреки че настоящият му клуб оглавява Бундеслигата, вътрешните проблеми започват да влияят на треньора, като това може да се превърне в основен мотивиращ фактор за него да напусне немския гранд.

„Да работя като селекционер на Швейцария е нещо, което винаги ме е примамвало. Първенството в Германия не ми е крайна дестинация Ще дам отговора си през януари”, заяви Хитцфелд.

„Знам, че заплатата няма да е същата като тези в Бундеслигата, но това няма да е определящо за моето решение. Когато президентът на клуба реши да отправя критика в публичното пространство, удоволствието от работата на треньора просто се изпарява. Особено, след като тимът има 24 поредни мача без поражение”, завърши специалистът.