Бъдещето на Валери Домовчийски в Херта Берлин изглежда не е никак оптимистично. Това стана ясно, след като новият старши треньор на столичани Фридхелм Функел разкри плановете си, в които българският национал явно не попада. От своя страна мениджърът Михаел Преец директно каза, че Домо може да се завърне да играе в България, тъй като е достатъчно популярно име в родината си.

Функел вече има зад гърба си 4 мача начело на Херта, в които спечели едва една точка. Неговият отбор продължава да стои на последното място в Бундеслигата, което явно е накарало специалистът да предприеме драстични мерки.

„Ще се съберем в паузата и ще обсъдим предстоящите ни действия. Истина е, че имаме нужда от подсилване на една или друга позиция”, заяви мениджърът Преец.

Основният проблем на Херта от началото на сезона е липсата на изявен голмайстор, заради което номер 1 в списъка на Функел ще бъде нов нападател.

„Вече имам представа за играчите и мога точно да оценя, кой какво може”, заяви Функел. Според берлинския вестник „ВZ” това означава, че в следващите седмици треньорът ще реши с кои играчи ще се раздели през зимната пауза.

Според изданието най-застрашени са двамата бразилци Сисеро и Кака, както и Домовчийски и Артур Вихнярек. „Когато няма пари за нови попълнения, тогава трябва да се намери креативно решение”, обясни Преец.

Ето, какъв е неговият план според „ВZ”: „Вихнярек (Полша) и Домовчийски (България) са направили име в своите родини и са наблюдавани оттам. Ако се появят предложения от тези страни, Херта ще е в готовност за преговори. Другата алтернатива за Херта е да намери спонсор, който да помогне на отбора при купуването на нови играчи”.

Това на практика означава, че немският клуб е готов да продаде Домовчийски в България, където пък логично кандидат за него е бившият му клуб Левски. Не е ясно обаче, дали „сините” са в състояние да извадят исканата сума за нападателя.