Бившият шведски национал - Хенрик Ларсон посети сина си, който от този сезон носи екипа на Спартак Москва. Само преди няколко дни Джордан Ларсон се разписа два пъти при победата с 3:0 в дербито с Локомотив Москва, а това бе и първи успех на "червено-белите" под ръководството на новия треньор Доменико Тедеско.

"Винаги е хубаво, когато побеждаваш пряк конкурент. Радвам се за Спартак и за двата гола на сина ми. Той игра добре. Футболистите, които влизат от пейката, трябва бързо да усетят ритъма на мача, за да помогнат на отбора си. Джордан го направи и съм доволен. Той знаеше, че заедно с майка му и сестра му ще бъдем на трибуните. Всеки играч е щастлив, когато семейството му е близо и го подкрепя", сподели Хенрик Ларсон.

"Не е лесно да отидеш в нова страна. В началото нямаш собствен дом и живееш в хотел, липсва ти уют. Джордан и приятелката му обаче наскоро си намериха жилище, което много харесват. Двамата харесват спокойствието и дори си доведоха кучето. Синът ми вече свикна с Москва и е влюбен в града", продължи Ларсон.

"За трансфера в Русия имаше два фактора. Тукашното първенство е едно от най-силните в Европа и постоянно прогресира. Другият важен фактор бяха парите. И те изиграха своята роля, но не са единствената причина Джордан да избере Спартак. Аз гледам всички мачове на отбора и ми прави впечатление, че в Русия се игра интензивно, с много единоборства. Това ще е от полза на сина ми занапред", добави гордият баща.

Спартак е на 7-о място в класирането на руската Премиер лига, а утре ще е домакин на Ростов на Ивелин Попов в среща от 1/8-финалите за Купата на Русия.