Борусия Мьонхенгладбах постигна втора победа от три мача в Бундеслигата, след като за по-малко от едно полувреме съсипа Вердер на своя стадион. Домакините отвяха съперника си с 4:1, като реализираха всичките си попадения преди почивката. 

По две попадения реализираха Торган Азар и Рафаел, а Серж Гнарби намали за гостите от Бремен през второто полувреме. Арън Йохансон получи червен картон за "бременските музиканти" в края и мизерията за този отбор беше пълна в този двубой. 

Още от самото начало Борусия тръгна мощно напред, а Торган Азар изпускаше положение след положение. Все пак братът на Еден Азар се реабилитира в 11-та минута, след като прати топката в долния ляв ъгъл на вратата с удар от границата на наказателното поле след асистенция на Фабиан Джонсън. 

В 17-та минута белгиецът се разписа за втори път, след като този път беше на точната позиция в наказателното поле след асистенция на Яник Вестергаард и резултатът набъбна на 2:0. А само три минути след това всичко окончателно приключи в този мач, след като класиката беше оформена. 

Точен беше Рафаел от дузпа, а тя беше отсъдена за нарушение на вратаря Ярослав Дробни. Така този мач на практика приключи, още преди да е започнал. И за да е ясно колко сериозно беше превъзходството на Борусия, до почивката следваха множество ситуации пред вратата на Вердер, но Азар и Джонсън се късаха да пропускат. 

В 41-та минута обаче нямаше как да не падне и четвъртият гол, а той беше дело на Рафаел, който овладя хубав далечен пас и прониза мрежата за 4:0. При този резултат дойде и почивката, а след нея домакините понамалиха оборотите, защото просто вече нямаше никаква интрига за победителя. 

Вердер имаше три шанса да намали, но Улисес Гарсия, Арън Йохансон и Самбу Ятабаре не можаха да се разпишат. Все пак това направи Серж Гнарби в 73-та минута с хубав изстрел от воле и резултатът стана 1:3. В 80-та минута Йохансон беше изгонен и всичко в този мач окончателно приключи. 

Така Борусия Мьонхенгладбах събра 6 точки от 3 мача и се установи в горната част на таблицата. Вердер пък продължава да затъва и е на дъното без нито една спечелена точка и с отчайващи изяви от старта на тази кампания.