Старши треньорът на Виктория Пилзен Павел Върба бе болезнено откровен след загубата с 0:5 от Байерн в Шампионската лига. Специалистът сподели, че неговите футболисти са нямали никакъв шанс срещу отбора, който според него „управлява футбола напоследък“. Върба призна, че ако не е бил вратарят Кожачик, то чешкият шампион е можел да загуби още по-тежко.

„Не знам, дали аз съм този, който да коментира този мач – по-скоро трябва да бъде треньорът на домакините. Ние играхме под огромно напрежение срещу отбор, който в момента най-вероятно е най-добрият в света. Не искам да давам извинения“, заяви Върба.

„За нещастие, дори нашите опити на контра атака завършихме преди наказателното им поле. Байерн бе значително по-добрият отбор и ако не беше нашият вратар Матуш Кожачик, резултатът щеше да е още по-тежък за нас.“

„Огромната разлика между нас и Байерн бе ясна по време на мача. Имаме играчи с определено качество и те в контраст с отбор, който управлява футбола напоследък. Някои от нашите играчи можеха да се замесят повече, но това зависи и от съперника, а те просто не ни позволиха.“

„Целта ни беше да се класираме в груповата фаза, което постигнахме добре, но разликата между топ отборите и останалите е огромна. Научихме това преди 2 години срещу Барселона, когато имахме мачове, които следваха подобен сюжет, особено в домакинския мач. Просто е трудно да играеш срещу толкова силен отбор“, допълни треньорът на Виктория.