Байерн Мюнхен продължи с чудесното си представяне в груповата фаза на Шампионската лига. Баварците разбиха с 5:0 като домакини Виктория Пилзен в мач от група D. По този начин Байерн се нуждае от само една победа в оставащите двубои, за да си осигури участие на осминафиналите на турнира.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА БАЙЕРН НАД ВИКТОРИЯ ПИЛЗЕН ВИЖТЕ ТУК!

Байерн тотално контролираше ситуацията на терена и разби своя съперник. Още във 2-та минута Алаба стреля опасно от фаул, но Козачик успя да спаси, като демонстрира добър рефлекс. Минута по-късно Кроос отправи хубав удар, но Козачик спаси, след което при добавката Манджукич бе длъжен да вкара, въпреки това пропусна да се разпише. В 5-та минута Манджукич свали с глава към Робен, но той се размина с топката.

Байерн получи правото да изпълни дузпа в 25-та минута, която бе реализиран от Франк Рибери.

Силната игра на Байерн продължи и в 26-та минута Манджукич стреля опасно, но Козачик плонжира и спаси. Минута по-късно Робен центрира от корнер в наказателното поле на Виктория Пилзен, където Ван Буйтен стреля с глава, но Козачик спаси.

Байерн удвои своята преднина в 37-та минута, когато Марио Манджукич асистира за попадението на Алаба.

Баварците бяха изключително близо до това да се разпишат в 39-та минута, когато Робен стреля, но Козачик направи поредното си блестящо спасяване.

ВИДЕО: Байерн продължава без грешка

източник: Gulliver/Getty Images

Байерн отбеляза трети гол в 61-та минута, когато Ариен Робен подаде към Франк Рибери, а той с премерен удар прати топката във вратата на Виктория Пилзен.

Три минути по-късно в 64-та Байерн реализира четвърто попадение, когато Марио Гьотце намери Бастиан Швайнщайгер, който на свой ред успя да преодолее Козачик и да вкара за 4:0.

Байерн реализира пети гол в първата минута на даденото от съдията продължение, когато Ариен Робен асистира на Марио Гьотце, който се разписа и по този начин оформи крайния резултат в срещата.

Байерн Мюнхен вече има 9 точки, докато Виктория Пилзен остава с 0.

На 5-и ноември Виктория Пилзен приема Байерн Мюнхен, а в другия мач от групата Манчестър Сити посреща ЦСКА Москва.

Класиране в група D

1. Байерн 9 точки

2. Манчестър Сити 6

3. ЦСКА Москва 3

4. Виктория Пилзен 0