Уникален мач изиграха отборите на Байер Леверкузен и Волфсбург. Те предложиха зрелище, обрати, красиви моменти и най-важното - голове на публиката на "Бай Арена". В крайна сметка гостите си тръгнаха с победата с 5:4.  

До почивката изглеждаше, че те са повече от сигурни победители, след като водеха с 3:0, но сами си направиха живота труден и допуснаха изравняване след почивката. Но в последните секунди успехът беше подпечатан и "вълците" си тръгнаха с трите точки. 

Мачът започна перфектно за Волфсбург. Още в началото Карим Белараби пропусна за домакините след перфектна намеса на Диего Беналио, а в 6-та минута резултатът беше вече открит. 

Тогава Виейриня по страхотен начин намери Бас Дост в наказателното поле и той с глава не остави шансове на вратаря на Байер. А само десет минути по-късно резултатът вече стана 2:0. 

Добре познатият на феновете на Левски бивш играч на Вердер Налдо с топовен шут от пряк свободен удар от далечна дистанция препарира за втори път стража на домакините и беше в прегръдките на съотборниците си. 

Всичко в този мач изглеждаше решено в 29-та минута. Тогава Бас Дост вкара втория си гол в мача, след като с едно докосване стреля неспасяемо от наказателното поле и оформи класиката. А пък малко преди почивката Анфре Шюрле пропусна страхотен шанс за 4:0. В този момент не се виждаше как ще се стигне до обрат. 

Но явно домакините мислеха другояче и го показаха през втората част. Тогава в рамките само на 14 минути паднаха цели пет гола в този мач. Първо в 58-та минута кореецът Сон Хьонг Мин намали на 1:3, след като се разписа от вратарското поле. 

Само четири минути след това той вкара втория си гол в мача и направи 2:3, въпреки че намесата му при отбелязването на гола не беше особено впечатляваща. Но в 64-та минута Волфсбург отново поведе с два гола разлика. 

Тогава Рикардо Родригес намери перфектно Бас Дост и той оформи хеттрика си - 4:2 за "вълците". Но дъждът от голове не спираше. В 68-та минута кореецът оформи хеттрика си и направи 3:4, а устремът на домакините не спираше. 

Другият много добър техен играч в този мач Карим Белараби получи страхотен пас в наказателното поле и с добре насочен удар не остави шансове на Беналио за 4:4. Това се случи в 72-та минута и след това "лудницата" сякаш поспря. 

Но тя просто се отложи за последните секунди. За да е пълна драмата гостите взеха успеха в последната минута на мача с 5:4, след като Виейриня намери перфектно Бас Дост и той също оформи хеттрика си, за да донесе трите точки на тима си. 

Така Волфсбург има вече 44 точки и продължава да е единственият що-годе сериозен преследвач на лидера Байерн. Байер Леверкузен пък изостава от битката за Топ 4 след този резултат. 

Резултатите от ранните съботни мачове в Бундеслигата:

Байерн - Хамбургер 8:0

Байер Леверкузен - Волфсбург 4:5

Хофенхайм - Щутгарт 2:1

Борусия М - Кьолн 1:0

Вердер - Аугсбург 3:2