Отборът на Вердер Бремен записа четвърта поредна победа в Бундеслигата, след успех с 2:1 при домакинството си на Байер Леверкузен в 20-я кръг. Вердер вече е осми във временното класиране в 25 точки, а Байер е шести с 32 в актива си. Домакините поведоха с 2:0 още до 30-ата минута, след порадения на Зелке и Юзунович, а Чалханоглу върна един гол в края на първото полувреме.

Двубоят стартира с натиск на Вердер, като в 17-ата минута Дейви Зелке откри за 1:0 със страхотно воле от границата на наказателното поле. Зелке получи от Фин Бартелс и отправи неспасяем удар в мрежата на Бернд Лено. Домакините увоиха преднината си в 29-ата минута, след чудесно изпълнен пряк свободен удар от Златко Юзунович, който изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Байер Леверкузен.

Златко Юзунович

източник: Gulliver/GettyImages

Към края на първото полувреме Юлиан Брандт пропиля отличен шанс да отбележи за гостите, след като отправи добър удар с глава, но топката мина край лявата греда. Само три минути по-късно, в 43-ата Брандт пропусна още една възможност след като получи хубав пас и стреля от границата на наказателното поле, но удари дясната греда. Все пак в този момент Хакан Чалханоглу бе най-съобразителен и с глава вкара топката в мрежата на Рафаел Волф за 2:1.

Вердер срещу Байер

източник: Gulliver/GettyImages

След почивката Байер опита да стигне до хикса, като в 52-ата минута Щефан Кислинг получи прецизен пас в наказателното поле и стреля, но отново лявата греда спаси Вердер.

В последните двайсетина минути домакините задържаха преднината си, като в 70-ата Юзунович центрира опасно в наказателното поле, но защитата на Байер изчисти, а четири минути по-късно Феликс Кроос застраши вратата на съперника, но отново без успех.

В крайна сметка Вердер записа ценен успех в Бундеслигата с 2:1 над Байер Леверкузен.