Шампионът на Германия Байерн Мюнхен затвори устите на критиците си. Напоследък баварците бяха подложени на медиен натиск заради колебливите си резултати, но те отговориха подобаващо. 

Момчетата на Пеп Гуардиола се разправиха у дома със закъсалия гранд Хамбургер. На "Алианц Арена" домакините с лекота отнесоха съперника си с 8:0 и можеха да вкарат доста повече, но и това им се оказа повече от достатъчно.

Това е поредният провал на северняците срещу този съперник. В последните осем мача срещу шампионите те имат само едно равенство и седем тежки загуби. Ето и какви са те: днешното 0:8, 1:4, 0:5, 1:3, 2:9, 0:3, 1:1 и 0:6. 

Трябва да се отбележи още, че на този мач беше бившият капитан на българския национален отбор Стилиян Петров, който сподели впечатленията си от видяното в Мюнхен в профила си в Инстаграм.  

От самото начало на мача играчите на Байерн наложиха вихрено темпо. Още в 4-та минута Томас Мюлер можеше да открие резултата, като след перфектна работа с топката стреля силно, но вратарят на Хамбургер отрази удара му. 

Но този натиск нямаше как да не доведе до ранен гол. В 20-та минута Рони Маркос от състава на гостите игра с ръка в наказателното поле и реферът даде дузпа. От 11-те метра Мюлер беше безпощаден и откри - 1:0. 

Само две минути по-късно интригата на практика приключи в този мач. Вездесъщият днес Томас Мюлер стреля от границите на наказателното поле и топката изглеждаше, че влиза във вратата. Но Ярослав Дробни отрази по великолепен начин. При добавката обаче нямаше кой да му помогне и Марио Гьотце и без проблеми направи 2:0. 

Още преди почивката резултатът стана класически. В 36-та минута Ариен Робен направи типичния си самостоятелен пробив и стреля мощно и перфектно от далечна дистанция. Ударът му беше толкова безпощадно точен, че нямаше как Дробни да го отрази и топката се оплете в мрежата му за трети път. 

Преди почивката резултатът можеше да стане и още по-голям, но Томас Мюлер пропиля поредния страхотен шанс, открил се пред него, а чешкият вратар на Хамбургер направи поредното си великолепно спасяване. 

Но голеадата продължи и след почивката. Две минути след подновяването на играта Робен повтори самостоятелния си пробив от преди почивката и с още един страхотен удар препарира Дробни за 4:0. 

Още в следващата атака и Роберт Левандовски вкара топката в мрежата, но попадението беше отменено заради засада. Играчите на баварците оспорваха това решение на реферите, но в крайна сметка гол не беше зачетен. 

Това обаче не помогна на Хамбургер да запази вратата си от попадения още дълго. В 53-та минута Робен направи пореден пропуск, но само две след това резултатът вече набъбна на 5:0. Второто си попадение в мача отбеляза Томас Мюлер. 

Тогава германският нападател стреля с първото си докосване от границите на наказателното поле и топката перфектно се насочи в долния десен ъгъл и се оплете в мрежата за пети път. 

А в следващата атака погромът започна да придобива застрашителни размери. Тогава Мюлер се прояви в ролята на асистент и намери перфектно Роберт Левандовски и полякът от близка дистанция направи 6:0. 

И истинската гавра с гостите не спираше. В 69-та минута сред голмайсторите се записа и Франк Рибери, за да направи мизерията за именития съперник отсреща на терена още по-голяма. 

След това попадение баварците понамалиха малко темпото, а съперникът им беше направо в нокаут. Това се отрази и на играта до края на мача, като играчите на Хамбургер нямаха особени шансове за гол, а футболистите на Байерн се задоволиха "само" с още един гол. Той беше дело на Марио Гьотце в 88-та минута и така ужасът за северняците беше оформен - 8:0. 

Така грандът от Мюнхен продължава да е убедително начело на класирането с 52 точки и е с осем повече пред най-близкия си преследвач Волфсбург, който също постигна убедителна победа днес.