Борусия Дортмунд разгроми Хамбургер ШФ с 6:2 в голово шоу за кеф на привържениците, изпълнили стадиона в Дортмунд.

Момчетата на Юрген Клоп нямаха толкова лесен мач, колкото изглежда от резултата, тъй като до 65-а минута той бе равен – 2:2. Нови 4 попадения обаче донесоха трите точки за отбора, който продължава да бъде единственият с пълен актив от точки. Освен това „жълто-черните“ си отмъстиха за двете загуби от същия съперник през миналия шампионат.

Нещата изглеждаха отлични за Борусия, след като новите попълнения Пиер-Емерик Обамеянг и Хенрик Мхитарян дадоха солиден аванс с голове в 19-а и 23-а минути.

С отличен удар от далечно разстояние малко след това обаче Жи Зин Лам върна интригата в двубоя. В началото на втората част пък Хайко Вестерман засече с глава центриране на Рафаел ван дер Ваарт и вкара за 2:2.

В 65-а минута отново комбинация Мхитарян – Обамеянг донесе нов гол на Борусия, а в 73-а минута бе ред на Роберт Левандовски да вкара като асистент този път бе направилият отличен мач Обамеянг.

Още в следващата атака интригата в двубоя бе убита след пети гол, дело на Марко Ройс. Немският национал се възползва от грешка в отбраната на съперника и с прецизен шут вкара за 5:2.

Крайното 6:2 оформи Левандовски с втория си гол в мача, паднал след центриране на Нури Шахин и отлично отиграване с глава.

Така в класирането Дортмунд е лидер с 15 точки, следван от Байерн с 12 и Байер Леверкузен с 12. Хамбургер ШФ пък е на 15-о място с 4 точки.

Вижте всички голове ТУК!