Шампионът Байерн Мюнхен постигна победа с 2:0 над Хановер 96 в мач от петия кръг на Бундеслигата.

С оглед на контузиите в отбора и на паузата за националните отбори, Пеп Гуардиола за пореден път заложи на по-експериментален състав. Рафиня зае мястото отдясно на отбраната, в нейния център бяха Джером Боатенг и Даниел ван Буйтен, а Филип Лам отново се изявяваше като опорен халф.

Двубоят на „Алианц Арена“ тръгна трудно за домакините, които имаха преимущество, но не стигаха до сериозни опасности пред противниковата врата. Хановер на свой ред на няколко пъти опита да затрудни Нойер и дори удари греда.

Нещата си дойдоха на мястото след почивката, когато териториалното надмощие на баварците се материализира и в голове. В 51-а минута след отлична комбинация на домакините, Тони Кроос бе изведен отлично, но вместо да стреля реши да подаде на Марио Манджукич, който с прецизен удар в ъгъла вкара за 1:0.

В 64-а минута най-добрият футболист на УЕФА за годината Франк Рибери удвои аванса на своя отбор. Французинът подаде в коридор на Ариен Робен, който стреля, но вратарят Рон-Роберт Цийлер изби. За негово нещастие обаче топката попадна на крака на Рибери, който без проблеми вкара за крайното 2:0.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК!

Кевин-Принс Боатенг вкара първия си гол за Шалке, а с него донесе и победата на своя отбор с 1:0 над Майнц.

В другите мачове:

Аугсбург – Фрайбург 2:1

Байер Леверкузен – Волфсбург 3:1

Вердер Бремен – Айнтрахт Франкфурт 0:3

От 19.30 часа: Борусия Дортмунд – Хамбургер ШФ