Вердер Бремен обяви, че Флориан Кофелд остава треньор на отбора в обозримо бъдеще след като се наблюдава подобрение върху играта, откакто той наследи уволнения Александър Нури.

Спортният директор на "бременските музиканти" Франк Бауман заяви, че "в Бремен са доволни от видимия напредък на отбора и той е такъв, какъвто са очаквали. Освен това те ще дадат достатъчно време на Кофелд да продължи своята работа по плановете, които той има. Сега целта ще бъде спасяването на Вердер от изпадане и след това още по-сериозното развитие на тима".

От клуба не дадоха ясна индикация за какъв срок е подписан новия договор и дали вече е подписан или ще стане ясно в близките дни и седмици. Първоначално Кофелд беше назначен до зимната пауза в Бундеслигата, но вероятно отношенията ще бъдат затвърдени с нов срок и на хартия.

Преди да поеме мъжкия отбор, 35-годишният специалист водеше отбора до 23 години. Като наставник на мъжкия тим има три победи, три загуби и едно равенство и е точно над местата на директно изпадащите. /БТА