Мъката за Вердер Бремен в Бундеслигата продължава. В първи мач от 11-ия кръг на първенството "бременските музиканти" допуснаха поредна загуба, която този път бе много болезнена - 1:2 като гост на Айнтрахт с попадение в самия край на мача.

Тимът от Бремен изигра добър двубой при дебюта на своя временен наставник Флориан Кофелд, но в крайна сметка отново остана с празни ръце.

Анте Ребич откри резултата в 17-ата минута след великолепно изпълнение, с което прати топката в горния ляв ъгъл на вратата. Вердер реагира бързо и само 7 минути по-късно изравни резултата. След центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле, Николас Мойсандер успя да вкара топката във вратата.

До края на първото полувреме Вердер на няколко пъти можеше и да стигне до пълен обрат. Това обаче не се случи, а в 89-ата минута домакините нанесоха своя удар. След бърза контра атака Талеб Тавата центрира отляво към Себастиен Халер, който много класно засече от въздух с вътрешен удар, за да донесе трите точки на своя отбор.

В класирането Айнтрахт е на пето място с 18 точки, а Вердер е на предпоследната 17-а позиция с 5 като все още няма спечелен мач.