Вердер Бремен спечели ценна победа с 1:0 над Хамбургер в двубой от 24-ия кръг на Бундеслигата.

В 86-ата минута на мача Арон Йохансон шутира към вратата, топката се отби в тялото на стража Кристиан Матениа и бавно се запъти към мрежата. В борба за кълбото се хвърлиха нападателят на домакините Ишак Белфодил и Рик ван Дронгелен, като в крайна сметка защитникът последен игра с топката, но не успя да я избие и тя премина голлинията. 

При първоначалния шут на Йохансон обаче съотборникът му Белфодил се намираше в засада, а гостите оспорваха решението на арбитрите да зачетат гола. 

Според тях независимо че Белфодил след това не докосна кълбото, с тялото и действията си той пречи на Дан Дронгелен да го изчисти - съответно влияе върху играта и от пасивна е преминал в активна засада.
 
Положението беше прегледано на ВАР, но не и лично от главния рефер Феликс Цвайер, който се довери на колегите в контролната стая, като в крайна сметка беше решено, че това е гол.

Поражението може да се окаже фатално за "хамбургерите”, тъй като тимът има 17 точки и е на цели 7 точки от евентуален бараж за спасение и на 8 от първия състав над чертата. Хамбургер няма победа в 11 поредни кръга. Вердер са 14-ти с актив от 26.