Отборът на Вердер Бремен постигна заслужена победа над тима на Волфсбург в последен мач от 22-ия кръг на Бундеслигата. Домакините се наложиха с 3:1, а успехът им позволи да напуснат зоната на изпадащите в германския елит.

Мачът започна отлично за домакините, които откриха резултата още в 4-ата минута. След центриране от корнер Аугустинсон успя да засече топката с глава и да даде преднина на своите.

В 29-ата минута тимът на Вердер пропусна отличен шанс да увеличи преднината си, но Максимилиан Егещейн не сполучи с удара си и топката бе избита в корнер.

Все пак по-настоятелната игра на домакините си каза думата и пет минути преди почивката Вердер реализира втори гол. Той бе дело на Кайнц, който се разписа с красив далечен удар.

Втората част обаче не стартира така добре за домакините. Само четири минути след подновяването на играта, гостите от Волфсбург стигнаха до дузпа. Зад топката застана Верхаг, чийто първи удар бе спасен от вратаря, но при добавката холандецът не сгреши – 2:1.

Крайният резултат оформи Кайнц в 72-ата минута, който вкара втория си гол в мача.

След успеха си днес Вердер излезе от зоната на изпадащите и вече заема 15-ото място. Волфсбург пък е с две позиции по-напред.