След 10 поредни победи и общо 14 успешни двубоя, Байерн Мюнхен не успя да победи в Бундеслигата, правейки хикс - 0:0 с Херта Берлин в среща от 24-ия кръг на шампионата. Байерн загуби точки, но остава убедителен лидер във временното класиране в Германия с 60 точки, на 20 от втория Борусия Дортмунд, който е с мач по-малко.

Тимът на Херта пък заема 11-ата позиция с 31 точки в актива си.

Байерн владееше инициативата и направи куп пропуски, но не успя да реализира във вратата на съперника си. Това се случва за първи път от 26 мача и за първи път от май 2015-а година като домакин на "Алианц Арена".

Още в 5-ата минута удар с глава на Роберт Левандовски застраши вратата на Херта, но Руне Ярстейн спаси. Малко по-късно и Тиаго Алкантара се успя да намери целта в 13-ата минута. Матс Хумелс също бе близо до попадение, но не сполучи, а в 18-ата отново Левандовски пропиля шанс за Байерн, въпреки че остана очи в очи с Ярстейн.

Франк Рибери също пропусна отлична възможност за домакините в 36-ата минута, пращайти топката над вратата.

След почивката Роберт Левандовски продължи да тормози защитата на гостите, но пропусна на два пъти - в 52-ата и 56-ата минута.

До края и Артуро Видал застраши вратата на съперника, но стражът на Херта Руне Ярстейн не се притесни и резултатът остана 0:0.

В друг мач от кръга Хофенхайм и Фрайбург направиха 1:1. Отборът на Хофенхайм е осми с 32 точки във временното класиране, а Фрайбург е 13-и с 29. Съставът на Фрайбург е с едва една победа от последните си пет мача.

Кевин Акпогума пропусна шанс за Хофенхайм в 28-ата минута, а в края на полувремето и ДенисГайгер, и Павел Кадерабек не успяха да се разпишат за домакините.

През второто полувреме Серж Набри получи удобен пас с 51-ата минута и стреля, но вратарят на Фрайбург се справи. Хофенхайм все пак поведе в 57-ата минута с попадение на Андрей Крамарич.

В 66-ата обаче Нилс Петерсен бе точен от дузпа и изравни за 1:1. Кадерабек можеше да върне аванса на домакините, но пропусна в 75-ата минута.

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах взе ценна победа като кот на Хановер 96 с 1:0. Борусия заема седмата позиция с 34 точки, а Хановер остава девети с 32 в актива си. Хановер прекъсна серията си от три мача без загуба в Бундеслигата, а след четири поредни загуби в шампионата, Борусиь Мьонхенгладбах заслужи успехаси в 24-ия кръг.

Торган Азар пробва мерника си в 21-ата минута в атака за Борусия Мьонхенгладбах, но не сполучи, а в 52-ата Ихлас Бебу стреля опасно с глава за Хановер, но също без успех. В 63-ата Йонас Хофман овладя и стреля, но прати топката в гретата на вратата на Хановер 96.

В 72-ата минута Кристоф Крамер даде преднина на Мьонхенгладбах след като получи чудесен пас и реализира за 1:0 за гостите, с което и донесе успеха на Борусия.

Тимът на Щутгарт победи с 1:0 Айнтрахт Франкфурт. Щутгарт записа трета поредна победа в Бундеслигата и има 30 точки на 12-ото място в класирането. Айнтрахт Франкфурт пък остава трети засега с 39 точки, но може да бъде изпреварен от Байер Леверкузен и РБ Лайпциг, които имат по 38 и мач по-малко, както и от Шалке 04, който пъке с 37 точки и също мач по-малко.

Дани да Коста от Айнтрахт удари греда още в 9-ата минута, но в 13-ата Ерик Томи бе по-точен и вкара за домакините. Томи бе на точното място и прати топката във вратата на гостите за 1:0.

В 42-ата Себастиан Халер прати топката в мрегата на Щутгарт, но попадението не бе зачетено заради засада. Даниел Гинчек пропусна да увеличи аванса за Щутгарт в 89-ата минута и резултатът се запаси 1:0.