Байер Леверкузен и Волфсбург изиграха невероятен мач, в който не излъчиха победител, въпреки че и двата тима се виждаха с трите точки по едно време. Те приключиха наравно 3:3, а двубоят предложи невероятна драма. 

До заключителните моменти "аспирините" водеха с 2:0 и се виждаха победители, но допуснаха пълен обрат до 2:3 от 80-та до 88-та минути след хеттрик на Марио Гомес. Но в края Кай Хаверц изравни и така този двубой завърши без някой да си тръгне с трите точки. 

Първата част предложи здрава битка и малко положения. Двата тима пропиляха, каквото могат в началните минути, но все попадение преди почивката падна. Това се случи в 40-та минута, когато Леверкузен поведе. 

Тогава Чарлс Арангис направи пробив по левия фланг и пусна топката на далечната греда, където непокрит беше Карим Белараби. Той без да се колебае прониза мрежата от воле - 1:0 за домакините. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея дойде и тайфунът от положения. Марио Гомес пропусна да изравни в 55-та минута, а малко след това и Луис Густаво не беше точен за "вълците". 

Така се стигна до 65-та минута, когато Байер стигна и до второ попадение. Тогава Кай Хаверц центрира отдясно от пряк свободен удар и намери на далечната греда непокрит Кевин Фоланд, който от метър нямаше как да сбърка и направи 2:0. 

Веднага след това Волфсбург вдигна още повече оборотите, но Луис Густаво отново пропусна. Мачът уж вървеше към очаквана победа за "аспирините", но Марио Гомес беше на друго мнение. 

В 80-та минута Якуб Блашчиковски центрира перфектно в наказателното поле, там германският национал изпълни специалитета си и надскочи защитата, за да се разпише с глава и да намали на 1:2. 

Само три минути по-късно резултатът вече беше равен. Тогава Максимилиан Арнолд центрира от корнер и намери отново непокрит Гомес в наказателното поле и той пак с глава се разписа за 2:2. 

А това не беше всичко в този мач. Прочулият се със свирката си в мача между Барселона и ПСЖ Денис Айтекин посочи бялата точка в полза на Волфсбург в 87-та минута и малко след това Марио Гомес реализира хеттрика си след точно изпълнената дузпа - 3:2 за "вълците" и феноменален пълен обрат. 

Но в този луд мач остана време за още едно попадение. В 89-та минута Карим Белараби намери Кай Хаверц, който завърши по великолепен начин и прониза мрежата за 3:3, за да сложи точка на спора. 

След този развой "аспирините" събраха 32 точки на 11-та позиция и все още мечтаят за квота в Лига Европа, макар да са доста далеч от местата за това и да са по-близо до зоната за плейофите за оцеляване. Волфсбург събра 30 точки и диша малко по-спокойно в дъното на таблицата.