Ръководството на германския Волфсбург още веднъж засвидетелства уважението си към българското крило Мартин Петров и го покани на тържествата като специален гост за юбилейния мач по случай 20-ата годишнита от влизането на "вълците" в Бундеслигата.

Мачът ще се състои на 11 юни тази година и ще противопостави отбора на Волфсбург от 1997 година, извоювал промоцията за елита, срещу "Ол-стар тийм" на бивши звезди на клуба от други генерации. След като в Сервет Женева загатна за качествата си, Мартин Петров показа пълния си потенциал най-силно именно във Волфсбург, където от 2001 г. до 2005-а изигра 116 шампионатни мача и вкара 28 гола. "2017 година е много отбора в най-високото ниво на германския футбол.  

Ти, Мартин, оставаш много ценен играч за нашия клуб, който присъства и в песните на феновете. Поради това горещо ви каним и е много важно да станете част от празника. На 11 юни вие ще имате още една възможност да облечете фланелката на Волфсбург", се казва в официалната покана на клуба до бившия български национал.

Ден по-рано, на 10 юни, ще се състои организираната за феновете Зелено-бяла вечер, където бивши футболисти- в това число и Мартин Петров, също са поканени да се включат в тържествата. Роденият във Враца бивш национал на България най-вероятно ще бъде поканен за участие и в пресконференцията по повод събитието./БТА